Microsoft kondigt Azure App Service aan

Gisteravond kondigde Microsoft de nieuwe Azure dienst Azure App Service aan. Azure App Service biedt de Websites & Mobile Service mogelijkheden aan die eerst apart werden aangeboden aan in een dienst. Daarnaast heeft Microsoft nieuwe Logic, Workflow en API app’s toegevoegd inclusief connectors voor Office 365, Salesforce, Dynamics Twitter, Facebook, Dropbox en meer.

Dit alles wordt aangeboden met het zelfde prijsmodel als de hudige Azure Websites en de nieuwe diensten kunnen zonder extra kosten gebruikt worden.


Web Apps

Web Apps binenn Azure App Service zijn eigenlijk het zelfde als de vroegere Azure Websites en bieden ook gewoon de zelfde mogelijkheden. Onder andere het hosten van een .NET, Node.js, Java, PHP of Python web-applicatie. Voor de hudige gebruikers van Azure Websites verandert alleen de naam, er hoeft verder niets anders ingesteld te worden. Wel kunnen er nu Mobile, Logic of API app’s aan toegevoegd worden.

Mobile Apps

Hier geldt het zelfde als voor de Web Apps, Mobile Apps binnen Azure App Service zijn eingelijk het zelfde als het vroegere Azure Mobile Services. En ook hier kunnen nu extra App diensten worden teogevoegd. Naast de naam wijziging heeft Microsoft nog wel nieuwe functionaliteit toegevoegd zodat Mobile App’s nu de zelfde Azure functionaliteit hebben als Web Apps. Denk hierbij aan Auto-Scaling, Traffic Manager, CI support, WebJobs en staging omgevingen.

Logic Apps

Logic Apps zijn nieuw binnen Azure en maken het mogelijk om workflows en business processes te automatiseren. Logic Apps kunnen ingeregeld worden doormiddel van code (JSON) of de nieuwe Logic/Workflow designer in de Azure Portal. Een voorbeeld wat mogelijk is met een Logic app is bijvoorbeeld iedere 5 minuten Facebook te doorzoeken, plaats dit in een database en stuur een SMS bericht.

API Apps

API Apps binnen Azure App Service maken het mogelijk om API Management (met Swagger) op bestaande of nieuwe REST JSON API’s. Met API Apps is het mogelijk om je zelf een ASP.NET Web API te packagen met Swagger/Swashbuckle, hier een NuGet package van te maken en deze op de Azure Marketplace aan te bieden. Omdat het een NuGet package is geworden kan je hier heel makkelijk versie beheer op toepassen.

Op Channel9 staan uitgebreide video’s over de nieuwe Azure App Service Web Apps, Mobile Apps, Logic Apps en API Apps