CloudFlare vs Incapsula: Site optimalisatie

Eerder schreef ik al over de verschillen tussen CloudFlare en Incapsula.Beide diensten bieden onder andere aan om je website te versnellen, onder nadere door middel van goede bereikbaarheid, minification en gzip. Een goede manier om dit te meten is Yahoo’s YSlow en Google’s Page Speed. Deze berekenen een score en adviseren hoe je pagina geoptimaliseerd kan worden.

Om dit eenvoudig te testen heb ik gebruik gemaakt van GTMetrix, deze combineert beide technieken om de snelheid van de pagina te meten. Totaal zijn er 3 verschillende testen uitgevoerd, een met CloudFlare, een met Incapsula en een zonder beide. Alle drie de testen werden uitgevoerd op de zelfde Wordpress site op de zelfde host

Zonder

 

Zonder enige CDN optimalisatie krijgt Wordpress en 96% Page Speed en een 86% YSlow rating.

CloudFlare

 

CloudFlare zorgt voor een 97% score bij zowel Page Speed als YSlow,

 

Incapsula

 

Met Incapsula voor onze Wordpress site krijgt deze een 96% Page Speed cijfer en een 85% YSlow wat 1% minder is dan zonder CDN

Conclusie

CloudFlare voert daadwerkelijk verbeteringen door wat betreft de laadbaarheid van de pagina. De laadtijd rond de 1 seconde en meer dan de helft verkleining van de pagina grote zorgt er voor dat CloudFlare de Wordpress site op een 97% Page Speed en 97% YSlow score krijgt. Wat betreft Incapsula, deze zorgt amper voor verbetering in de pagina grote en krijgt zelfs een lager YSlow cijfer! Het advies; gebruik CloudFlare als je wilt dat je site ook daadwerkelijk sneller wordt!